NOVI SAD –  Četvrti NS Market pod sloganom „Jesen stiže…“ održan je u subotu, 29. septembra 2018, u prostoru Firchie Think Tank StudijaPosetioci su imali priliku da se upoznaju sa pravim hand made umetnicima i njihovim manufakturnim i unikatnim proizvodima. Ovog puta Novosađani i njihovi gosti imali su priliku da pazare prirodnu kozmetiku (žensku i mušku), prirodna esencijalna ulja, začine, nakit i accessorize, domaće kolače i sokove, proizvode od meda, kao i različite vrste dekoracija od najrazličitijih materijala… Ponudu su izložili i tvorci stihova i proizvođači ogrlica za kućne ljubimce.

U zajedničkom nastupu, po prvi pun na NS Marketu, bile su prisutne Jelena Rapić i Jovana Vučković.  One su predstavile ručno rađene hvatače snova, heklane korpe, heklane dečje kape i šalove, heklane ogrlice i ručno rađeni unikatni nakit od poludragog kamenja. Upravo su Pufna i nakit by Jole izabrane za Naj štand Četvrtog NS Marketa. Humanitarnu tezgu imali su Svoj svet – udruženje roditelja dece sa autizmom koji su svim posetiocima NS Marketa predstavili svoju ponudu dekorativnih predmeta koje su napravila deca sa autizom u okviru kreativnih radionica.

Izlagačko popodne bilo je „začinjeno“ muzikom. Kupovinu, degustaciju i druženje bilo je posebno uz muziku Santos Brothers Band-a iz Bačke Palanke koji su priredili pravu rok svirku u akustičnoj varijanti.

Peti NS Market biće održan za mesec dana, 27. oktobra, u Firchi Think Tank studiju. Zahvaljujemo svim medijima koji prate aktivnosti NS Marketa i pomažu promociju malih proizvođača, a naročito medijskom pokrovitelju, portalu InfoNet Vojvodina.