NOVI SAD – Treća ovogodišnja dodela bespovratne novčane pomoći porodicama sa troje i više dece u okviru akcije „Da nas bude više“, održana je danas u Press centru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina (SPENS). Ovu akciju zajednički organizuju novosadski „SOS taksi“ i Udruženje „Mame Novosađanke“ u 2018. i 2019. godini.

Iznos pomoći za jednu porodicu ostao je isti kao i ranije, 10.000 dinara, a ovog puta pomoć je primilo 11 porodica. Akciji se ovog puta pridružila kompanija „Gros Inoks DOO“ iz Novog Sada (Gros Inox DOO). Ona je donirala pomoć za tri porodice, dok su taksisti, vozači zaposleni u firmi „SOS taksi“, sada već tradicionalno, dodelili pomoć za osam porodica.

Zahvaljujemo kompaniji „Gros Inoks DOO“ (Gros Inox DOO), koja se bavi prodajom nautičke opreme i galanterije, što se pridružila akciji „Da nas bude više“. Ovo predstavlja ohrabrenje, jer samo potvrđuje činjenicu da Novom Sadu ne nedostaje firmi koje imaju razvijenu svest o društvenoj odgovornosti i o potrebi da privreda aktivno pomaže razvoj društvene zajednice.

Podsetimo, prethodne dve akcije održane su u maju i junu ove godine, u okviru kojih je do sada ukupno 17 porodica sa troje i više dece (u maju 8, a u junu 9) primilo bespovratnu novčanu donaciju u iznosu od 10.000 dinara. Porodice su izabrane od strane Udruženja “Mame Novosađanke”, a svakoj od porodica pomoć su lično uručili taksisti, vozači novosadskog “SOS taksija”.

Princip izbora za doniranje u okviru akcije “Da nas bude više” sada je obogaćen i jednom novinom. Uz dosadašnju praksu da se porodice sa troje i više dece jave Udruženju “Mame Novosađanke”, koje onda kandiduju primaoce novčane pomoći, sada se i u vozilima “SOS taksija” nalaze blanko obrasci za kandidaturu, pa svi korisnici usluga “SOS taksija”, mogu lično i pojedinačno, popunjavanjem obrasca, da kandiduju porodice sa troje i više dece za ovu donaciju. Zahvaljujemo svim medijima, koji su nas pratili u akciji “Da nas bude više”.

Firma “SOS taksi” Novi Sad već dugo je društveno odgovorna organizacija, a u 2018. i 2019. godini opredelili smo se da pomognemo porodicama sa troje i više dece. Sa Udruženjem „Mame Novosađanke“ organizovali smo saradnju i do kraja ove godine planiramo četiri ili pet akcija u okviru kojih ćemo pomoći oko 40 porodica, a sa ovom poslovnom praksom želimo da nastavimo i naredne godine. Sva ona preduzeća koja žele da nam se pridruže u ovoj kampanji su dobro došla. Nadamo se da je ovo dobar primer i podsticaj i drugim firmama u gradu i šire da preuzmu bar deo odgovornosti za razvoj društvene zajednice i poboljšanje uslova života građana Srbije.

Porast nataliteta jeste jedan od prioritetnih problema u našoj zemlji. Ako bi se ovim našim činom bar jedna porodica pomogla u razmišljanju da dobiju treće dete, naš cilj bi bio više nego ispunjen i opravdan. Naša najveća sreća i uspeh ove humanitarne akcije bio bi kada bi se u budućnosti broj stanovnika Srbije pomerio u pozitivnom pravcu, bar za nekoliko dece. Da nas bude više.