NOVI SAD – Nakon predstave Ilustrovana enciklopedija nestajanja Božidara Kneževića, Drama SNP-a priprema još jedan komad prema tekstu ovog domaćeg pisca. Novu predstavu Srpskog narodnog pozorišta specifičnog naslova HEPI END (projekat Egzodus), režira Predrag Štrbac, koji će raditi i scenografiju. Dramatizaciju potpisuje pisac Božidar Knežević, kostimograf je Ivana Jančić, za scenski pokret je zadužen Saša Krga.
U podeli su (i tumače više uloga): Sonja Damjanović, Lidija Stevanović, Dušan Jakišić, Olivera Stamenković, Grigorije Jakišić, Ljubiša Milišić i Una Đelošević, glumci, i Aleksandar Bahun, muzičar.
Komad problematizuje više savremenih priča o sudbini naših ljudi koji odlaze iz svoga doma, vođeni željama i snovima, u potrazi su za boljim životom i obećanom zemljom…

Premijera je planirana za sam početak meseca u ponedeljak 1. oktobra, na Kamernoj sceni SNP-a s početkom u 21.30. Reprizna izvođenja su 2. i 3. oktobra s početkom u 20.30. Ostala izvođenja su 6, 7. i 19. novembra i 4. decembra. Ulaznice za sva izvođenja su u prodaji na Biletarnici SNP-a.

„…kad je Tadija vaskrsao, on nije vaskrsao kao Tadija, već kao Mesija. Verovatno nešto alergijski. Uglavnom, Tadija je, kao svaki normalan Mesija, odlučio da svoj narod odvede u Obećanu zemlju. A tamo dole kriterijum za izbor obećane zemlje vrlo je jasan: Obećana zemlja je ona zemlja u kojoj se proizvodi mercedes.“

B. Knežević