NOVI SAD –  “Hasanaginica” Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz pobednik je prvog “Viminacijuma”, festivala koji se od 3. do 10. septembra održao u Požarevcu. O najboljoj predstavi svoju reč dao je žiri kojim je predsedavao reditelj Dejan Mijač a članovi bili glumac Saša Torlaković i kostimograf Miodrag Tabački. Ovo je prva nagrada za predstavu u režiji Andraša Urbana inspirisanu dramom Ljubomira Simovića, koja je imala premijeru prošle sezone i koja tek ove kreće u pozorišne pohode…  Novosadska “Hasanaginica” nije samo priča ženi koja nema pravo čak ni na ime, ženi koja je kroz istoriju bila kamen po kojem je svako gazio u čizmama kakve je hteo, ona je ujedno urbani krik savremenog čoveka/žena o pravu da se bude ljudsko biće. 

Marta Bereš kao Hasanaginica u istoimenoj predstavi poslednje takmičarske večeri izabrana je za glumicu večeri. Tako je odlučio žiri publike. 
 “Hasanaginica” je dobro prodrmala požarevačku publiku, oduševila je ali i isporovocirala gledaoce očigledno nenavikle na ovako provokativno pozorišno štivo. Jedno je sigurno, Požarevac nikada do sada nije video ovakvu predstavu.