BANJALUKA – Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na današnjem sastanku sa tročlanim Predsedništvom BiH jasno stavio do znanja da je Rusija za sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali protiv demonizacije Republike Srpske. Kako kaže, šef ruske diplomatije je istakao i da je Rusija za celovitu BiH, ali i protiv demonizacije RS-a.

On je kazao da je Rusija poručila da se neće nametati u BiH, ali da je spremna da joj pomogne u raznim segmentima, počevši od privrede. 

Dodik odlikovao Lavrova ordenom RS na ogrlici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjaluci ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Dodik je odlikovao Lavrova za rad i izvanredne zasluge na razvijanju i jačanju svesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i za izuzetno značajan doprinos učvršćivanju političkih i prijateljskih odnosa Srpske i Rusije.

U Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci pre toga je održžan sastanak predsednika Srpske Dodika i Lavrova, kome su prisustvovali premijer Srpske, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović, zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, direktor Četvrtog evropskog departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Rusije u BiH.

FoNet, Tanjug, RTV