NOVI SAD – Pokrajinska vlada će od januara sledeće godine obezbediti dvostruko veća sredstva za programske sadržaje Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa rukovodstvom tog pozorišta. Na sastanku je dogovoreno da Pokrajinska vlada izdvoji značajna sredstva i za rekonstrukciju scenske tehnike i nabavku novih instrumenata.

„Želimo da u naredne dve godine imamo potpuno novu sliku, u programskom, tehničkom, kadrovskom i organizacionom smislu. Verujem da ćemo podići kvalitet sadržaja koje Srpsko narodno pozorište pruža celokupnoj kulturnoj javnosti“, rekao je Mirović.

Ovom prilikom, predsednik Mirović naglasio je i da će u narednom periodu biti izdvojeno 20 miliona dinara za rekonstrukciju stepeništa na ulazu u pozorište.

„Ne smemo dozvoliti da prilaz ovoj uglednoj kulturnoj ustanovi bude neuređen. U narednim mesecima izdvojićemo sredstva za ovu namenu, kao i za druge investicione zahvate“, naveo je predsednik Mirović.

„Mi ćemo pokazati da smo našim programima i aktivnostima, zaslužili podršku Pokrajinske vlade. Želimo da vratimo stari sjaj ovom najstarijem srpskom pozorištu, u svim segmentima“, izjavio je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić.