NOVI SAD – Hoće li naš sportista i arhitekta Momčilo Tapavica dobiti Spomen-obeležje u Novom Sadu? Kako sada stoje stvari, odgovor na to pitanje je potvrdan, a danas se o tome podrobnije govorilo u Matici Srpskoj.

“Vrlo često na našim prostorima nije važno koliko skočiš već kako ti izmere. Kladim se da 70 odsto Srbije ne zna ni ko je gospodin Tapavica, a on je jedan strahovito dobar čovek, veliki čovek, polivelentan. Takmičio se u 4-5 raznih sportova u Atini na Olimpijadi”, rekao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

 Predsednik je napomenuo i to da je Tapavica prvi srpski olimpijski osvajač bronzane medalje u Atini 1896. godine, ali tada Grci nisu priznavali treće mesto nego samo prvo.

“Matica Srpska je nosilac celokupnog projekta, mi iz Pokrajine smo zajedno sa gradom Novim Sadom preduzeli sve u vezi sa finansiranjem, u vezi sa mestom koje se očekuje u blizini fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, sa pogledom prema našem Kampusu”, izjavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

RTV