NOVI SAD – U Galeriji Matice srpske, u saradnji sa Vojvođanskom bankom otvorena izložba „Odgovorno u kulturi”. Ljubitelji umetnosti imali su priliku da pogledaju dela u okviru putujuće izložbe koja je realizovana pod nazivom „Karavan slika“obišavši Kragujevac, Čačak, Apatin, Zrenjanin i Suboticu.
Na izložbi je predstavljeno preko 100 umetničkih dela, među čijim autorima su imena značajnih predstavnika vojvođanske likovne scene, poput Milana Konjovića, Milana Kerca, Milana Kečića, Save Stojkova i drugih.
„Bogata kolekcija broji više od 800 umetničkih predmeta i obaveza je da nasleđe koje su namprethodnici ostavili, sačuvamo“, istakako je Predrag Mihajlovič, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, koji je ujedno i otvorio izložbu.
Izložba je otvorena do 20.septembra, a tokom trajanja iste biće priređen prateći program u vidu kustoskih vođenja subotom (8. i 15. septembar u 13.00 i 17.00 sati) i stručno tumačenje izložbe msr Mirjane Brmbote, muzejskog savetnika, u petak 14. septembra u 19,00 sati.