NOVI SAD – Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovaće otvaranju festivala ”Piano city” koji organizuju ”Kaleidoskop kulture” i udruženje ”Mistyland” od 7. do 9. septembra u Novom Sadu. Zvezda drugog izdanja festivala je japanska pijanistkinja Momo Kodama, koja će i nastupiti na otvarnju manifestacije.

Tokom tri festivalska dana publici će se predstaviti više od 150 pijanista iz 10 zemalja, među kojima su profesionalni muzičari, ali i studenti, učenici i amateri entuzijasti, a biće zastupljeni različiti muzički žanrovi.

Pored Sinagoge, Gradske kuće, Kulturnog centra Novog Sada, Muzeja Vojvodine i Kulturnog centra LAB, koncerti i drugi programi biće održani i na neuobičajenim lokacijama, poput novosadske autobuske stanice, Dunavskog parka, platoa ispred Rektorata, SPENS-a, škole “Dr. Milan Petrović”, sedišta Advokatske komore Vojvodine, hostela i kafića.

”Piano city” je brendirani festival koji je u Berlinu osnovao pijanista i muzički vizionar Andreas Kern sa idejom da muzikom povezuje ljude u svetu, a ”Piano city Novi Sad” pokrenulo je udruženje ”Mistyland”, sa ciljem da i Novi Sad, kao buduća Evropska prestonica kulture, uvrsti ovaj festival u turističku i kulturnu ponudu grada, po uzoru na velike evropske metr