NOVI SAD – Kako obaveštavaju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, danas počinju radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Poštanskoj ulici u Novom Sadu. Ova ulica deo je saobraćajne mreže centralnog dela gradskog područja, povezuje centralnu pešačku zonu sa Trgom mladenaca, zbog čega se odlikuje izraženim pešačkim tokovima. U ovoj ulici sučeljavaju se i dva pešačka pasaža – jedan iz pravca Bulevara Mihajla Pupina, a drugi iz pravca Jevrejske ulice. S obzirom na trenutno stanje i frekventnost kretanja pešaka, postojala je potreba da se ulica formira kao pašačko-biciklistička zona, uz mogućnost pristupa interventnim vozilima, vozilima gradske čistoće i vozilima za opsluživanje, ali bez dužeg zadržavanja.

U Poštanskoj ulici biće uklonjena postojeća asfaltna konstrukcija i izgrađena jedinstvena popločana površina pešačko–biciklističkog karaktera. Na ukrštanju sa Ulicom Petra Drapšina biće izvedena kolska površina u vidu uzdignute platforme, čime će se omogućiti umirenje saobraćaja i stvaranje bezbednijih uslova za kretanje pešaka. Kolske površine biće stubićima odvojene od pešačke staze.

Planiranom rekonstrukcijom postojeće kanalizacione mreže, biće omogućeno adekvatno odvođenje atmosferskih i fekalnih voda, čime će biti rešen višegodišnji problem površinskog odvodnjavanja koji je postojao u toj ulici. Projektom je predviđeno i uređenje parkirališta za bicikle, kao i izgradnja novog javnog osvetljenja u vidu postavljanja sedam stubova kandelaberskog tipa sa LED svetiljkama. Izvođač radova na rekonstrukciji Poštanske ulice je „Put-invest“ DOO Sremska Kamenica, ugovoreni rok je 120 kalendarskih dana, a vrednost investicije iznosi 23.292.522,80 dinara.