NOVI SAD – Kao partner Fondacije „Novi Sad 2021“ i kroz projekat „Nova mesta“, IDEA će tokom septembra urediti male javne površine u Novom Sadu. Ovu kampanju prate vizuali 21 najznačajnijih lokacija u gradu koje imaju istorijski, umetnički, kulturni i društveni značaj, kao potvrda da male stvari postaju velike kada veruješ u ideju.

Lokacije koje će biti uređene su odabrane na osnovu želja i potreba ljudi koji žive u ovom gradu, kako bi u narednom periodu Novosađani, kroz inovativne ideje i intervencije, oživeli javne i svima dostupne prostore. Male urbane intervencije dozvoljavaju da ovakva mikro mesta postanu simbol života u gradu kulture, pa su u kampanji korišćeni vizuali kultnih lokacija kao što su Petrovaradinska tvrđava, Srpsko narodno pozorište, Železnička stanica, Dunavski park, Gradska kuća, Trg Slobode, kao i brojne druge.

Pre dve godine, stali smo uz ideju da je Novi Sad dostojan titule Evropske prestonice kulture. I zajedno smo se, sa Novosađanima, radovali vesti o dobijanju ove titule. Novi Sad je naš grad, a kad si nečega deo, onda je novosadski da se tome posvetiš ceo.

Zato verujemo u ideju – Novi Sad prestonica kulture 2021.