NOVI SAD – U klubu “Havana” u ulici Mite Ružića, u utorak veče, održana je stand-up predstava umetnika Miloša Novakovića iz sela Grošnice kraj Kragujevca, i Ivana Drajzla iz Niša, pod nazivom “Birač VS Preletač”.

Miloš je student medicine, bavi se plesom, crtanjem, volonter je “Američkog kutka” i član “Odreda izviđača” u svom gradu, dok se stand up-om bavi poslednje tri godine, iako namerava da otputuje za Nemačku u potrazi za nekim kvalitetnijim životom.

Miloš govori tri jezika i uspeo je da izmami osmehe Novosađanima svojim dosetkama o selu, baki, muško-ženskim odnosima i penzionerima.

Sa nešto više iskustva, ozbiljnije pripremljen ,nastupio je elokventni Ivan Drajzl u ulozi Preletača – umetnik, doktor filoloških nauka, ugledni profesor, pisac, stend-up komičar, koji se povremeno bavi režijom i glumom. Objavio je dve zbirke pripovetki i tri romana.

Iako ovakva vrsta nastupa nije još zaživela kod novosadske publike, ipak, onaj ko se te večeri zatekao u “Havani” nagradio je Ivana gromoglasnim aplauzom uživajući u  četrdesetominutnoj zabavi, u kojoj je “potkačio” sve političare, a njegova parodija na stanje u  zemlji izazvala je lavinu smeha, držeći im pažnju britkim jezikom, oštroumnošću, surovom iskrenošću, realnošću, sve protkano šegom, čime nam je svima pokazao da komotno može parirari Džordžu Karlinu! 

I da nam je zapravo svima malo zabave potrebno!