NOVI SAD -Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Novom Sadu 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, tradicionalnu manifestaciju pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova koja promoviše preduzetništvo žena iz seoskih područja.

Očuvanje, oživljavanje i razvoj vojvođanskih sela, uključujući i podsticanje mladih ljudi da ostanu u njima, jedan je od naših prioriteta i stoga Pokrajinska vlada nastaviće da podržava projekte koji afirmišu žensko stvaralaštvo i podstiču ekonomsko osnaživanje žena, izjavio je predsednik Mirović.

Vi ste simbol razvoja naših sela i očuvanja bogate tradicije koja je stvarana vekovima, vi sa svojim proizvodima obogaćujete kulturnu, turističku i privrednu ponudu pokrajine i stavrate brend po kome možemo biti poznati“, istakao je predsednik Mirović.

Diana Milović, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova izjavila je da je ovo prilika da se šira javnost upozna sa kreativnošću i preduzetničkim duhom seoskih žena, te dodala da je ovogodišnja manifestacija okupila 220 udruženja žena iz AP Vojvodine.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održava se povodom obeležavanja 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena, kako bi zemlje širom sveta ukazale na poseban doprinos žena i njihovu ključnu ulogu na selu.

Otvaranju 10. Sajma stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini prisustvovao je i Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

RTV