NOVI SAD – Da je Zlatibor i njegove prepoznatljive proizvode moguće preneti i u srpsku Atinu, uverio nas je dugogodišnji ugostitelj Goran Vukša, koji već pet godina Novosađane hrani upravo ovim namirnicama – od sira, kajmaka, kiselog mleka do komplet lepinje, pršute i jagnjetine.

Stari novosadski gurmani znaju da se dobro jede  upravo u Sremskoj ulici, u mirnom porodičnom restoranu „Zlatiborsko kod Vukše“, koji se trudi da očuva tradiciju i približi specijalitete sa čuvene planine i u naš kraj. Koliko je teško održati kvalitet, najbolje znaju oni koji se rado vrate. A vrate se zbog neodoljivog ukusa hrane, zbog pristupačnih cena i svakako zbog ljubaznih domaćina, koji vas dočekuju u narodnoj nošnji, kako i dolikuje, uz rakiju, domaću kafu i ratluk, meze, uštipke, pa tek onda bogatu trpezu.

Neretko se desi da onaj ko je samo svratio na doručak ili neko kuvano jelo, ostane do duboko u noć, jer nema kraja uživanju u ambijentu i klopi koja tera „vodu na usta“ i u istim se topi. Jer samo tako može „Kod Vukše“.

Ovaj ugostitelj osmišljava nov koncept kojim bi približio značaj odabira hrane gostima, pa tako u pomenutom restoranu možete kroz stakleni zid posmatrati kuvare kako, s kapama na glavi, i uz osmeh, prirpemaju i serviraju vaše jelo. Tako ništa ne može da vam promakne, a nemate ni bojazan od onog večitog pitanja: Šta se dešava iza vrata?

Preostaje mi da degustiram proizvode koje sam naručila, stoga mi ne zamerite što ću uživati u blagodetima zlatiborske trpeze, a vas pozivam da nipošto ne zaobiđete ovaj restoran kada se zateknete u Novom Sadu, jer Zlatibor bi komotno mogao ovde da se postidi!