IRIG – Nagrada za dramsko stvaralaštvo, Borislav Mihajlović Mihiz, juče je u Irigu dodeljena 14 put za redom. Tročlani žiri Mihizove nagrade za dramsko stvaralaštvo, koju dodeljuju Fond “Borislav Mihajlović Mihiz” i Srpska čitaonica Irig – a pod pokroviteljstvom Vlade AP Vojvodine, Ministarstva kulture i Opštine Irig , doneo je jednoglasnu odluku da nagrada bude dodeljena Tijani Grumić, dramskoj spisateljici iz Beograda, za dosadašnji ostvareni opus.

Fond “Borislav Mihajlović Mihiz” i Srpska čitaonica iz Iriga svakog 17. oktobra, na Mihizov rođendan dodeljuju nagradu koja nosi piščevo ime, za originalnost iskaza u savremenom dramskom stvaralaštvu.

Ove godine, nagrada je uručena mladoj spisateljici, Tijani Grumić.

Svečanosti je kao i svake godine prisustvovala i Mihizova ćerka, koja ne krije zadovoljstvo što se baš na ovaj način čuva uspomena na njenog oca.

Nagrada, koja se sastoji od novčanog iznosa i svečane povelje, obuhvata i štampanje knjige izabranih drama, a članovi žirija za nagrađenu imaju samo reči hvale.

Opština Irig pokrovitelj je održavanja ove značajne svečanosti za Irig, kao i drugih kulturnih dešavanja u opštini.

Nagrada ”Borislav Mihajlović Mihiz” dodeljuje se unazad 14 godina i do sada su stručnjaci uvek dobro predviđali, dodeljujući nagradu baš onima koji su budućnost dramskog stvaralaštva.

RTV