Još u zabavištu, znala je svoj poziv – dok su se druge devojčice igrale lutkama, Doris Čapo stajala bi za plastičnim frizerskim salonom i pravila pletenice, a kada bi je pitali čime će se baviti, radosno bi uzvikivala da će biti frizerka. Šta je to tako čarobno u ovom poslu, ne ume da opiše. Kaže da voli rad s ljudima, da joj nije teško da ponekad stoji i po 12 sati na nogama, a za dobru frizuru na mušteriji spremna je da ne pravi pauzu!

Svoju kreativnost izražava u renomiranom frizerskom studiju „King of hair“ u Stražilovskoj ulici, poznat po tome što im se mnoge javne ličnosti obraćaju za negu kose. Doris kaže da nema zahtevnih mušterija, da je jednako lako raditi i s muškom i sa ženskom kosom, i da je najbitnije u ovom poslu da ga moraš voleti i osetiti! A ona to ume. Pored plesa i talenta da vam „radi o glavi“, gospođica Čapo je veoma kreativna u pravljenju maski za Noć veštica.

-Prvu masku napravila sam drugarici i sebi jer smo želele da se razlikujemo od ostalih za Halloween party. Krenulo je spontano i sada ocrtavam kosture na licima, krv, morbidnost, s obzirom na praznik, ali naravno da šminkam i za proslave. Za prosečnu šminku potrebno mi je malo više od sat vremena, dok je za masku neophodno i do par sati.

Svoju kreativnost pokazuje u uređivanju salona, kada je ofarbala ormar i  ogledala, a najviše voli da radi sa svojim timom na Nedelji mode, gde nekad ima samo minut-dva da manekenki promeni lični opis, u čemu uživa, jer je tenzija vodi!

-U bekstejdžu se dešava pravi mali haos, koji publika ne oseti. Nekada jedna manekenka nastupa u istom bloku revije i ja bukvalno za 50 sekundi moram da joj prepravim frizuru, dok je presvlače i popravljaju joj šminku. To je neverovatna brzina, profesinalnost, stručnost i energija, kao na pokretnoj traci!

Iako primeti Novosađanke koje imaju oštećene kose, ipak tvrdi da generalno vode računa, ali  im zamera što jaku šminku koriste preko dana, uz savet da su aktuelne blage lokne i sivi, pastelni tonovi, a vi pohitajte u „King of hair“ po svoju frizuru, šminku ili pak masku za predstojeći Halloween!

 

Razgovarala: Nikea Vučetić