BEOGRAD – Na 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga iz Republike Srpske dolazi 52 izdavača koji će u sajamskim salama za promocije i na štandu predstaviti 111 izdanja. Deseti nastup Republike Srpske na Beogradskom sajmu knjiga obuhvatiće 55 programa u okviru kojih će biti predstavljeno 98 knjiga, monografija i zbornika, 11 časopisa za književnost, nauku, kulturu i umetnost, kao i dva kalendara Srpskog prosvetno-kulturnog društva “Prosvjeta”.

Sa željom da svaki nastup učine prepoznatljivim, kako po izgledu štanda, tako i izborom teme ili srpskog pisca čijem delu posvećuju posebnu pažnju, ove godine su se opredelili za 150. godišnjicu prve srpske čitaonice u Banjaluci, koja je 1868. otvorena u banjalučkoj Bogosloviji, prvoj srpskoj srednjoj školi u Bosni i Hercegovini.

To će se videti i na štandu Republike Srpske i na promocijama knjiga i monografije posvećene toj godišnjici, a posebno na izložbi koju je Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pripremila za ovogodišnji Beogradski sajam knjiga.

Tanjug

Foto: Sajam knjiga