ŞREMSKI KARLOVCI – „RŽD Internešnl“ je čestitala učenicima Osnovne škole „23. oktobar“ u Sremskim Karlovcima praznik Dan škole, u čiju čast je ta školska ustanova i dobila ime.

Prvi zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ u Srbiji Mansurbek Sultanov, prisustvovao je svečanosti i poklonio deci potreban školski pribor, kao i sportsku opremu.

Tokom leta 2018. kompanija je u ovoj školi renovirala učionicu za ruski jezik, opremivši je savremenim nameštajem, interaktivnom tablom i metodičkim materijalima. Pored toga, u septembru je „RŽD Internešnl“ izvestila o održavanju umetničkog literarnog konkursa za učenike „Stare priče i bajke na novi način“, čiji će rezultati biti poznati krajem godine. Za pobednike su već pripremljeni korisni pokloni, koji će pomoći u učenju i vannastavnim aktivnostima.

„Ovaj datum – 23. oktobar – ponovo nas podseća na duboke kulturne i istorijske veze između naroda Srbije i Rusije, koje su posebno čvrste u Sremskim Karlovcima. Drago nam je da učenici škole iskazuju toliko interesovanje za učenje ruskog jezika i postižu značajne uspehe iz ovog predmeta. I naša pomoć se na tome ne završava – već sasvim uskoro će se u Sremskim Karlovcima pojaviti savremena, brza železnička pruga  koju trenutno gradi naša kompanija. To je put ka novim otkrivanjima, dostignućima i putovanjima, koji  će deci i odraslima otvoriti čitav svet“, izjavio je Mansurbek Sultanov.

Škola „23. oktobar“ izabrana je za učešće u humanitarnom programu kompanije, s obzirom na to da se nalazi na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd — Budimpešta, gde „RŽD Internešnl“ gradi tunel Čortanovci i vijadukt u plavnom delu Dunava, kao i novu železničku prugu za brzine od 200 km/č.

Od 2014. godine „RŽD Internešnl“ realizuje u Srbiji veliki humanitarni program, konkretno pruža podršku školskim ustanovama. Već su renovirane škole u Pančevu, Golubincima, Vranju i Sremskim Karlovcima. Pored toga, u okviru projekta „Voz želja“ kompanija svake godine organizuje stvaralačke konkurse za decu i omladinu u Srbiji. Ove godine konkurs se zove „Putem mašte“. Sumiranje rezultata i uručivanje nagrada za pobednike tradicionalno se održava u decembru u Beogradu.