BEOGRAD – Vlasnik Alibabe Džek Ma otišao je u penziju, međutim, to neće da poremeti rad diva, ali ni planove za Srbiju, rekla je za B92.net državna sekretarka Tatjana Matić. Kako je istakla, na novom sastanku sa predstavnicima te grupe, razgovarano je o uvodenju Alipej platforme u Srbiji.

“Alibaba grupa” je jedan veliki sistem, koji će nastaviti da funkcioniše sigurno jednako uspešno, naročito imajući u vidu da se Ma povlači samo sa pozicije glavnog lidera kompanije, dok će ostati u direktorskom odboru, rekla je ona.

Matić je rekla da je na sastanku u septembru u sedištu “Alibabe” sa potpredsednicom Helen Hu i generalnim direktom za Evropu Terijem van Bibrom i njihovim timovima razgovarano o planovima za uvođenje Alipej platforme za elektronsku naplatu na srpsko tržište, kao i o planovima u vezi sa uvođenjem turističke ponude Srbije na kinesko tržište.

Strane su se saglasile da rade na detaljnijim planovima, a razgovori će biti nastavljeni radi potvrđivanja narednih koraka, dodala je Matić.

Tanjug