ZAGREB – U jutrošnjoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska” na HRT-u je predstavljeno nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka je reklamirala revizionističku knjigu i film “Mit o Jasenovcu”, kao i film Jakova Sedlara “Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. – 2018”.  Grafičko rešenje filma “Sto godina srbijansog terora u Hrvatskoj …” je slično američkom spomeniku “Maunt Rašmor”, na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.
 

Pre nego što su organizatori uopšte uspeli da predstave program festivala, prekinula ih je voditeljka Liljana Vinković rekavši pokazujući grafičko rešenje filma:

“Ne smemo zaboraviti, to je Jakov Sedlar i film ‘Sto godina srbijanskog terora’ kojim će se on predstaviti”.

Pod naslovom “Skandalozno: HRT u jutarnjem programu reklamirao knjigu Mit o Jasenovcu”, portal Index piše da su u studiju sedeli autor festivala Marijan Capek i potpredsednik Udruženja hrvatskih dobrovoljaca “Domovinskog rata” Smiljan Tomašević. 

Autor festivala Marijan Capek predstavio je zatim program festivala, nabrajajući filmove. Spomenuo je naslove Štafeta smrti i Dr. Franjo Tuđman – junak Domovinskog rata. 

Tanjug