NOVI SAD – Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom najave trećeg „Novosadskog Oktoberfesta“ koji će biti održan 19. i 20. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. O samom festivalu i ovogodišnjem programu govorili su i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, organizator i predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban, frontmen grupe „Orthodox Celts“ Aca Seltik i predstavnik orkestra „Kredarice“ Branko Veselinović.

„Novosadski Oktoberfest“ je za kratko vreme postao bitan deo turističke ponude Novog Sada, i slobodno možemo reći da je to manifestacija za koju se traži karta više. To je dovoljan pokazatelj da su organizatori imali dobru ideju i na dobar način je realizovali, a naravno i da je Grad imao sluha i podržao jedan takav događaj. Nama je bilo bitno da produžimo turističku sezonu u Novom Sadu, i prateći statistiku poslednje tri godine vidimo da se broj turista i broj noćenja od septembra do decembra povećao, i skoro se izjednačava sa brojem u maju i junu koji su bili udarni meseci. Verujemo da će ove godine biti još bolje nego prethodne dve, a Grad nastavlja da podržava ovaj događaj – rekao je Milorad Radojević.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je prethodni „Novosadski Oktoberfest“ bio izuzetno dobar, s obzirom na to da je 15 hiljada ljudi posetilo ovu manifestaciju.

Ove godine prvi put imamo i premijeru piva, a važna informacija je da će bina biti orijentisana drugačije nego prethodnih godina kako bi posetioci mogli da uživaju u boljem zvuku. Želim da se zahvalim gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je podržao ovu ideju i svima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije – istakao je Slobodan Cvetković.

Predsednik „Color press Group“ Robert Čoban rekao je da je „Novosadski Oktoberfest“ ušao među prvih deset, po posećenosti, gradova u svetu u kojima se organizuje ta manifestacija.

Festival je prošle godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i desetina zanatskih, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći – naglasio je Robert Čoban.

Frontmen grupe „Orthodox Celts“ Aca Seltik je rekao da njihovi koncerti u Novom Sadu uvek prerastu u spektakl, i obećao svim posetiocima dobru svirku i prijatan provod na festivalu. Branko Veselinović predstavnik orkestra „Kredarice“ je najavio da će se njegov orkestar, kao i prethodne dve godine, potruditi da svima donesu zvuke sa Alpa i iz Minhena, kako bi se što više približili pravom minhenskom festivalu.

U bogatom muzičkom programu nastupiće „Hladno pivo“, „Orthodox Celts“, „Love Hunters“, „Dejan Petrović Big bend“, Zvonko Bogdan, „Zbogom Brus Li“, i „Psihomod pop“.