MLADENOVAC – Međunarodna terenska vežba upravljanja posledicama vanrednih situacija “SRBIJA 2018” počela je danas u Mladenovcu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je u vanrednim situacijama najvažnija brza reakacija i da možemo jedni drugima da pomognemo. Vučić je poželeo dobru vežbu i njenu uspešnu realizaciju i zahvalio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu na prisustvu i podršci u organizovanju vežbe.

“Stoltenberg je uvek drag i dobrodošao gost Republike Srbije. Čast mi je da otvorim 18. vežbu Evroatlantskog koordinacionog centra za odgovor u slučaju katastrofa, koji se organizuje u saradnji sa MUP-om Srbije”, naveo je Vučić.

Istakao je da je ponosan što se takva vežba prvi put održava u Srbiji i sto će predstavnici 38 zemalja raditi zajedno, zbližiti se i omogućiti u narednom periodu međusobnu pomoć u vanrednim situacijama.

“Ova vežba je dobar primer, ona je dobra ne samo za Srbiju već i za region, NATO i sve zemlje. Ponekad dela govore glasnije od reči. Da pokažemo da smo u prilici da osnažimo naše partnerstvo kroz ovakve vežbe”, rekao je Stoltenberg.

Naveo je da je Srbija do sada učestvovala u raznim aktivnostima te organizacije i da bi najbolja stvar bila da Srbija i NATO osnažuju partnerstvo.

Tanjug

Foto: www.mod.gov.rs