NOVI SAD – Sutra, 16.oktobra će na tri lokacije biće organizovan program za sugrađane u okviru projekta “Nova mesta – mikrogranting”: u „Parku među brezama“, u dvorištu između ulica Braće Dronjak i Bate Brkića, udruženje „Novo kulturno naselje“ predstaviće ideju projekta “Nova mesta – mikrogranting”.

Na lokaciji „Bici oaza“, na Sunčanom keju kod Rektorata na prvom biciklističkom odmorištu u Novom Sadu realizovanog po projektu udruženja „Eko kurir“ okupiće se biciklisti, dok će na uglu Podunavske i ulice Heroja Pinkija na Telepu biciklisti demonstrirati veštine na „Pamptrek poligonu“, projektu realizovanom  prema predlogu udruženja „Invicta bike“.

 Nakon što je raspisan početkom aprila, na javni konkurs „Nova mesta – mikrogranting“ pristiglo je 67 ideja za male urbane intervencije u Novom Sadu. Konkursna komisija odabrala je 18 od kojih je 11 realizovano u Novom Sadu, šest u opštini Beočin i jedna u opštini Irig. Odabrani projekti uneli su promenu u javne prostore, postali „nova mesta“ za uživanje Novosađana i žitelja Zone 021.