Obeležena Međunarodna nedelja nošenja beba

SUBOTICA – Šetnjom od centra grada do Dudove šume u Subotici je i ove godine obeležena Međunarodna nedelja nošenja beba. To iskustvo je neprocenjivo i za bebu i za roditelja ističu organizatori.

Najnovija istraživanja vezana za nošenje dece, pokazuju da nošena deca manje plaču. Danju za 43 odsto, a noću čak za 51 odsto manje.

Nošena deca su stalno uz mamu i čuju otkucaje njenog srca. Deca su tako smirenija, nemaju potrebu da se sama teše, već tu energiju koriste za učenje i brži razvoj motorike.

Zdravije je, koliko sam ja informisana. Bolje je i za bebu i za mamu. Bliže smo jedna drugoj, zato sam odabrala nošenje”, kaže jedna mlađa subotičanka.

“Volim taj osećaj kada smo ovako blizu jedna drugoj. Kada sam bila trudna već sam onda odlučila da ću probati pa ću videti da li nam se sviđa, da li se dobro osećamo ovako. Uspelo je, baš volimo. Slobodne su mi obe ruke, mogu da radim sve dok ona spava. Stvarno je super”, ističe mama male devojčice.

Bebi je bitno da je nošena i da nastavi privikavanje na ovaj svet posle devet meseci u utrobi, makar još devet meseci u nosiljci na grudima, leđima ili boku osoba koje je vole. Na taj način će ovaj svet bolje prihvatiti kao mesto nežnosti, ljubavi i sreći.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *