BEOGRAD – Skupština Srbije nastavila je danas raspravu po amandmanima na set zakona iz oblasti građevinarstva, a prethodno su postavljali pitanja članovima Vlade Srbije, predsedniku Srbije, kao i Tužilaštvu, što im je omogućeno svakog utorka i četvrtka. Poslanik SRS Aleksandar Šešelj kaže da je neviđeni skandal izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga na Filološkom fakultetu u vezi sa razlozima bombardovanja Srbije, u smislu da je to bilo za naše dobro i da je tada bilo potrebno da se uvede demokratija.

“Zanima me šta će ministar prosvete Mladen Šarčević da preduzme prema dekanu Filološkog fakulteta Ljiljani Marković. Očekujem da se ona smeni”, rekao je Šešelj.

Šešelj je ukazao i na izjavu komesara za susedsku politiku Johanesa Hana da rešavanje pitanja KiM nije jedini uslov za ulazak u Evropsku uniju, i pitao hoće li predsednik Srbije sada da objasni šta će biti dalje ili će odustati od evropskih integracija, jer, kako kaže, očigledno je da bez priznavanja Kosova Srbiji nema perspektive u EU.

Tanjug