BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas da utvrđuju dnevni red, a podneto je oko 200 predloga za dopunu dnevnog reda.

Na dnevnom redu sazvane sednice su, između ostalog, izmene i dopune Zakona o ozakonjenju i Zakona o planiranju i izgradnji.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je nedavno da će izmene tih zakona pružiti državi, građevinskim inspektorima i lokalnoj samoupravi nove mogućnosti za još efikasniju borbu protiv neodgovornih i bahatih investitora koji grade bez dozvole i pokušavaju da zarade na kršenju zakona.

Ona je rekla da će sa izmenama zakona opštinski i gradski građevinski inspektori dobiti mnogo veća prava, ali i veće obaveze koje treba da dovedu do toga da se stane na put gradnji nelegalnih objekata.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o građevinskim proizvodima i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Poslanici će razmatrati i predlog izmena i dopuna Zakona o transportu opasne robe, Zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju i Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Narodna skupština razmotriće i predloge izmena i dopuna Zakona o državnoj pripadnosti i upisu plovila, Zakona o pomorskoj plovidbi i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Mađarske u oblasti infrastrukturnih projekata.

RTV

Foto: Internet