NOVI SAD – U subotu, u Kulturnom centru grada organizovan je seminar “Trudnoća je dar” powered by Philips Avent, koji su otvorile voditeljke Kristina Radenković i Marija Veljković, ujedno i “glavni krivci” zbog kojih su se okupile buduće mame, kako bi što više saznale o najlepšem periodu za žene. Među mamama, pojavio se i pokoji otac, želeći da bude uz svoju suprugu i sazna koje to čari roditeljstvo nosi sa sobom.

Osim vlastitog iskustva, koje su im prenele ova poznata i lepa lica, govorili su i dr Dragan Stajić, ginekolog i akušer, i dr Aleksandra Novakov, sa poliklinike “Novakov i saradnici”.

Seminar se održava drugi put u Novom Sadu i ulaz je besplatan, a povrh divnih i korisnih saveta o zdravoj ishrani, fazama trudnoće i pregledima, prisutne je dočekalo  pregršt poklončića za bebe koje tek treba da ugledaju svet dana.

Nakon radionice koja je trajala satima, i gde su trudnice mogle pitati sve što ih tišti, organizovano je neformalno druženje sa Marijom i Kristinom, kao i PR-om Jelenom Galetin, mamom jedne devojčice, gde su svojim iskustvom pomogle budućim mamama da lakše prihvate ovaj dar. 

YouTube kanal  “Trudnoća je dar” je nastao kao priručnik napisan iz  iskustva nekoliko mama. Napravljen je da bi se svaka trudnica osećala bolje i saznala odgovore na  pitanja koja je muče u tom osetljivom, a predivnom periodu od devet meseci.