Trojica Titelčana i Novosađanin deo auto mafije koja je operisala u Italiji

TITEL – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, nakon višemesečnog rada na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja.

Uhapšeni su: M.R. (1960) i I.R.(1980) iz Mladenovca, Ž.M. (1949), M.J.(1960) i S.S. (1953) iz Titela, R.R. (1972) iz Ljubovije i Z.N.(1967) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž.M., M.J., S.S., R.R., Z.N., član kriminalne grupe iz Italije i još dva lica za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Republiku Srbiju.

M.R. i I.R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove. 

Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M.R. i I.R. policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto delova.

Takođe, pretresom kuće Ž.M. u Titelu pronađen je pištolj marke “bereta” pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: RTV

Photo: MUP 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *