BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je danas da je vrednost aktuelnih investicija u infrastrukturi 16 milijardi evra i da u 2019. počinje novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra, koji će biti važan za srpsko građevinarstvo i za povezivanje s regionom. Mihajlović je za Prvu rekla da se ove godine završava Koridor 10, te da se “pušta” deo Koridora 11.

“Iduće godine krećemo u novi investicioni ciklus. Izgradnja auto-puta Preljina-Požega kreće 1. marta, to je projekat vredan blizu pola milijarde evra, modernizacija pruge između Novog Sada i Subotica je projekat vredan oko milijardu evra. Krajem godine, nadamo se da počinjemo i izgradnju Moravskog koridora, za koji je procenjena vrednost izgradnje oko 800 miliona evra. Pored toga, u regionalne pruge ulažemo oko pola milijarde evra, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad”, rekla je Mihajlović.

Ona je precizirala da, kad govori o početku novog investicionog ciklusa, govori o početku radova, ne o potpisivanju ugovora i početku izrade projektno-tehničke dokumentacije.

Tanjug