NOVI SAD – Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski front, pod sloganom “Kratko, ali slatko!” održaće se od 25. do 28. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Ulaz tokom četiri dana festivala biće slobodan, a publika će imati priliku da pogleda preko šezdeset kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Ove godine festival je oborio novi rekord jer je na konkurs pristiglo preko 1.000 filmova, a selektor Filip Markovinović podelio ih je u dve takmičarske selekcije: Srbija/region i Međunarodna selekcija. Obe selekcija okrenute su pre svega mladim autorima koji grade svoj filmski rukopis. Neki od filmova u ovoj selekciji su već prikazivani na velikim festivalima u regionu i inostranstvu kao što su Sandens, Lokarno, Kanski ili Berlinski filmski festival i mnogi drugi. Stručni žiri koga čine rediteljka Ana Nedeljković, dramaturg i filmski kritičar Ivan Velisavljević i reditelj Josip Lukić biraće pobednika Srbija/region selekcije, dok će publika glasati za najbolji film u Međunarodnoj selekciji.

Na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmski Front nas pored glavnog programa očekuje i kvalitetan prateći program. Ove godine Filmski Front će predstaviti DokuFront – selekciju dugometražnih dokumentarnih filmova, Frontić – subotnji matine za najmlađe, Horror Front – kratke horror filmove iz celog sveta kao i radionicu filmske kritike i druženja u PUBeraju. Već 16 godina, reč je o festivalu koji neguje iskrenu ljubav prema autorskom izrazu. Više o programu možete naći i na zvaničnom sajtu Festivala www.filmskifront.rs. Svečano otvaranje je sutra u 19.00 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Nakon projekcija, očekuje nas žurka u PUBeraju.

Biće Kratko, ali slatko! Dođi na Front!