BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija nastaviti da napreduje ako budemo sačuvali mir i stabilnost, u privredi će ići sve bolje. Politički preduslov je ključan, mir i stabilnost, a što se ekonomije tiče ona je zdrava, i to niko ne može da negira, rekao je predsednik Vučić za Pink televiziju. Vučić je, gostujući na toj televiziji, kazao da je sve više domaćih malih i srednjih preduzeća i da će u narednom periodu biti obezbeđeni dodatni podsticaji za ta naša preduzeća.

Podsetio je da je nasledio razorenu zemlju, u kojoj su sve fabrike bile “otete” od građana, otete jer ih nije bilo više.

“Ako pogledate gradove, velike industrijske centre gotovo ništa nije ostalo. U Nišu, Kraljevu, Trsteniku, Loznici, Zrenjaninu, Šapcu, da ne pričam o Zaječaru, Boru, istoku Srbije i čitavom Pomoravlju, jugu Srbije koja je najbolnija tačka. Ako pogledate Knjaževac i Vladičin Han sve što smo imali uništili smo”, kazao je on.

“Kada sam bio u Rusiji tokom ručka predsednik Vladimir Putin me je pitao “samo reci kako si uspeo”, jer i on radi na penzionoj reformi, podiže starosnu granicu. Nema u državi dovoljno novca, čak i najbogatijim poput Nemačke da 30 godina isplaćujete nekome penziju koji je manje ili isto toliko radio. Svuda se sada pomeraju granice. To je jedini način da ruska država opstane. Ja sam mu rekao da smo dugo pripremali tu meru, borili se. To su najteže mere, jer je teško ljudima objasniti zašto bi to neko uradio. Išli smo na smanjenje penzija i plata, reformu, i to je dalo rezultate”, podvukao je Vučić.

Tanjug