NOVI SAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je dobro što je održana zajednička sednica sa Vladom AP Vojvodine, u trenutku kada se priprema budžet za 2019. godinu i kako bi se odredili prioriteti za narednu godinu. Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da novi zakon o finansiranju Vojvodine treba da bude usvojen, ali da je u ovom trenutku važnije to što se ispunjava ustavna obaveza i već izdvaja sedam odsto republičkog budžeta za pokrajinu.

“Zakon treba da donesemo, ali u ovom trenutku je važnije da li mi ispunjavamo ustavnu obavezu. To ispunjavamo i izdvajamo i više. Mislim da ćemo naredne godine sa ukupnim investicijama u pokrajini prevazići tih sedam odsto”, rekla je Brnabić nakon zajedničke sednice dve vlade u Novom Sadu.

Ona je precizirala da je jedno izdvajanje sredstava direktno  iz republičkog budžeta za Vojvodinu, a drugo izdvajanje novca za projekte koji se realizuju u pokrajini. U prilog tome, ona je navela izgradnju Biosens instituta, koju finansira država.

FoNet, Tanjug, RTV (Krsitina Đogo)