KULA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je prisajedinjenje Vojvodine, za njega lično, bio jedan od najvažnijih događaja u poslednjih sto godina i da će taj datum biti još važniji kada Vojvodina, kao deo Srbije, sledeću stoletnicu dočeka mnogo bogatija i uspešnija.

Vučić je rekao da je za Srbiju značajno što ima podršku svih nacionalnih zajednica u Vojvodini.

Želimo da gradimo zajedničku budućnost sa mađarskom braćom, i svim drugim ljudima. Sa svima koje jednake muke tište i more kao i nas Srbe”, naglasio je on.

Vučić je, na pitanje novinara o 100. godišnjici prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, koja se obeležava ovog vikenda, izrazio zadovoljstvo što tom datumu RTV Vojvodine posvećuje celodnevni program.

U subotu ću imati dosta obaveza, ali ću svaki slobodan trenutak provesti uz vašu televiziju. Taj datum je za mene najvažniji događaj u poslednjih 100 godina. Imam čast da sam dobio poziv da govorim na svečanoj akademiji, i da mi iz centralne, ili uže Srbije, kako se to nazivalo u komunističkim podelama, otkrijemo spomenik kralju Peri, pošto je to bio nadimak našeg velikog kralja Petra”, najavio je on u razgovoru sa novinarima, posle otvaranja novog pogona italijanske kompanije “Kalcedonija” u Kuli.

Vučić je istakao da će ovaj datum biti još važniji kada Vojvodina kao deo Srbije sledeću stoletnicu dočeka mnogo bogatija i uspešnija nego što je to bio slučaj ranije.

On je rekao da će se tim povodom obratiti na Svečanoj akademiji koja će u okviru obeležavanja biti održana u Novom Sadu.

Odbor za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918 – 2018. godine čiji je pokrovitelj i počasni predsednik, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Pokrajinska vlada u Novom Sadu, 24. i 25. novembra, obeležiće 100 godina od završetka Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Svečana akademija biće održana 25. novembra u Srpskom narodnom pozorištu, u prisustvu najvišeg državnog vrha Srbije.

RTV