Edukativna predstava za tinejdžere

NOVI SAD – Udruženje OFF Novi Sad, koje je do sada Novosađanima upriličilo projekcije nekoliko filmskih hitova iz Srbije i regiona, proširuje svoje delovanje i u pozorišne krugove i to edukativnom predstavom “Deca na Internetu 2” Studio Centra koja će biti izvedena u sali Gimnazije “Laza Kostić” u petak, 23. novembra sa početkom u 20.15 časova.

“Deca na Internetu 2” bavi se različitim oblicima nasilja kojima su izloženi korisnici Interneta, sa akcentom na dečiju i tinejdžersku populaciju, kao onu pogodniju manipulaciji. Međutim, kako je ovo tema koja se ne dotiče samo mladih, već praktično svih koji pristupaju Internetu, OFF Novi Sad predstavu preporučuje svima koji su zainteresovani za podizanje svesti o ovoj, nažalost, sve češćoj pojavi. Predstava na mladima prilagođen način obrađuje tri priče zasnovane na istinitim događajima koji su se desili u Srbiji i kroz njih upućuje na opasnosti koje vrebaju u oblasti onlajn komunikacije.

Jedan od ovih događaja je i nedavno globalno prisutan problem igrice “Plavi kit” u kojoj se učesnici, a najčešće su to usamljena deca koja društvo traže na Internetu, usmeravaju ka izvršavanju niza autodestruktivnih i nasilnih zadataka, od kojih je krajnji cilj samoubistvo. Iako ovo zvuči gotovo apsurdno i nemoguće, pojava “Plavog kita” stigla je i do Srbije, gde su zabeleženi slučajevi pristupanja igrici. Iz udruženja OFF Novi Sad mišljenja su da građanima treba skrenuti pažnju na opasnosti Interneta koje možda mogu delovati nemoguće, a da nas zapravo neposredno okružuju.

Ovo će biti prvo igranje predstave “Deca na Internetu 2” u Novom Sadu, a organizatori se nadaju da će građani shvatiti značaj ovakve primene pozorišta u edukativne svrhe i da će svojim dolaskom doprineti razvitku svesti o ovom problemu kako kod dece, tako i kod roditelja.

Karte za predstavu se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a , mogu se i rezervisati pozivanjem broja 064/1317119 ili na mejl offnovisad@gmail.com, cena pojedinačne ulaznice iznosi 400 dinara, dok je za grupne posete obezbeđen popust.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *