Festival afro-brazilske kulture Mestre Cabello em Novi Sad

NOVI SAD – Kapuera Angola Novi Sad organizuje svojevrsni Festival afro-brazilske kulture, pod nazivom Mestre Cabello em Novi Sad, jedan od velikih događaja vezanih za promociju afrobrazilske kulture u Novom Sadu i Srbiji od 13. do 15. novembra 2018. godine. Sve aktivnosti će se održavati u prostorijama prve Akademije Kapuera Angole u Novom Sadu u ulici Preradovićeva 9, Petrovaradin. Velika nam je čast da ovom prilikom, po prvi put u Novom Sadu ugostimo sjajnog majstora Kabela (Mestre Cabello).

Festival afro-brazilske kulture je jedinstveni sportsko-kulturni događaj u organizaciji Kapuera Angola Novi Sad koji okuplja ljubitelje kapuere i brazilske kulture iz Novog Sada i Srbije. Svrha događaja je promocija tradicionalne brazilske kulture, u koju spadaju i Kapuera Angola ali i drugi oblici kulturnog nasleđa Brazila. Učesnici dobijaju priliku da se upoznaju sa afro-brazilskom veštinom, kapuerom, uz velikog majstora ove veštine, MajstoraKabela kao i druge poznate gostujuće profesore.

Festival Afro-brazilske kulture takođe nudi promotivne treninge Kapuere Angole za decu i odrasle: 

     – Promotivni treninzi Kapuere Angole za decu uzrasta od 2 do 5 godina će se održati u utorak 13. novembra 2018. u vremenu od 18.00 do 19.00 časova u prostorijama Akademije Kapuere Angole Novi Sad u ulici Preradovićeva 9, Petrovaradin.
     – Promotivni trening Kapuere Angole za odrasle će se održati u četvrtak 15. novembra 2018. u vremenu od 18.00 do 19.00 časova, takođe u prostorijama Akademije Kapuere Angole Novi Sad u ulici Preradovićeva 9, Petrovaradin.

Šta je Kapuera Angola Novi Sad?

Osnovan je pod tim nazivom 2015. godine od strane Vladimira Rakića, koji se ovom veštinom bavi od 2004. godine. Kapuera Angola Novi Sad je usmeren na promovisanje brazilske kulture kroz kapueru Angolu. Osnova našeg rada je kapuera kao kultura, folklor, pokret, ples, borba, rekreacija, filozofija života i zabava. Praktikovanje i širenje kapuere Angole i drugih tipičnih oblika afro-brazilske kulture predstavljaju medijum kojim podstičemo kulturnu razmenu ohrabrujući učešće svakoga bez ograničenja u godinama i polu

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *