NOVI SAD – Gradonačelnici Beograda i Novog Sada, dr Zoran Radojičić i Miloš Vučević uputili su danas pismo podrške kolegama iz opština na severu Kosova i Metohije u kojem većinsko stanovništvo čine Srbi, a koji su u utorak podneli ostavke kao reakciju na nerazumne mere koje je uvela Priština.

Gradonačelnici najvećih srpskih gradova istakli su snažnu podršku kolegama iz Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog potoka i Zvečana i dodali:

– Uz vas smo u ovom teškom momentu za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Mi znamo koliko je vaša uloga važna i da radite veoma značajan i težak posao. Vi ste prva linija kojoj se građani obraćaju i na vas u svakodnevnom životu najviše računaju. Zbog toga je vaša borba od neizmernog značaja – naglasili su Radojičić i Vučević u zajedničkom saopštenju iz njihovih Kabineta.

Čelnici Beograda i Novog Sada razumeju da su okolnosti u kojima rade njihove kolege na Severu srpske pokrajine veoma teške, a da su poslednjih dana u mnogome otežane.

– Zbog toga vas podržavamo da istrajete u svojim naporima da obezbedite poštovanje ljudskih prava i međunarodnih sporazuma kao i ekonomski opstanak naših ljudi. Uprave Beograda i Novog sada su vam na raspolaganju za svaki vid podrške koja vam je potrebna – navodi se u saopštenju Vučevića i Radojičića.