Parovi se često svađaju. Muškarci se plaše da ne izgube svoju ličnost, a žene se nerviraju kada ne mogu  da postignu kompromis, mnogo razmišljaju i brzo izvode zaključke. Ali, svađa može poslužiti da se bolje razumete.

Budite cool – on je opet zakasnio i vi ste zbog toga eksplodirali. Pokušajte da se oslobodite besa nekom fizičkom aktivnošću, a onda smireno popričajte s njim. Manje mu prebacujte, videćete da vas neće “iskulirati”. Postignite svoj cilj bez ljutnje. Zamolite ga da vam se naredni put javi kada bude kasnio.

Ne menjajte temu – Žene razgovaraju o problemu, dok muškarci uglavnom beže od njega. Kada se svađate, ne bacajte sve karte na sto, naročito ne ono što ga ljuti. Kada mu odjednom prebacite mnogo toga, aktivira se njegov refleks “za bežanje”.

Recite šta nije u redu – Da li vam je poznata situacija kad vas on pita:”Šta ti je?” a vi odgovarate:”Ništa!” Oni ne mogu da čitaju ženske misli i veruju samo u ono što im kažemo. Morate naglas reći u čemu je problem. 

Volite ga – Obožavate njegove izjave ljubavi čak i kada su nespretne? Oni teže iskazuju ljubav rečima. Ali, i to jedno “volim te” kada kažu, to odnosi sve probleme i zato mu odgovorite istom merom i to odmah. Budite nežni, to i njima treba. Muškarci nas i čine srećnijima kada ih volimo – razgovor tome doprinosi!