NOVI SAD – Na narednom međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji će se održati u maju 2019. godine, zemlja partner biće Italija, saznaje RTV u ekskluzivnom razgovoru sa direktorkom italijanske agencije za spoljnu trgovinu Marinom Skonjamiljo.
 
“Veoma sam ponosna što mogu da vam saopštim da smo sa čelnim ljudima novosadskog sajma definisali to da Italija bude zemlja partner međunarodne poljoprivredne smotre u maju mesecu. Očekuje nas veliki posao pripreme kolektivnog nastupa italijanske privrede. I sigurni smo da će to rezultirati veoma pozitvnim uticajima na ekonomiju obe zemlje. Inače, podaci govore da je ekonomska aktivnost između Italije i Srbije uvećana za 7,5 odsto”, rekla je Skonjamiljo.

Ovu vest direktorka italijanske agencije za spoljnu trgovinu saopštila je u Palati Italija gde je održano niz događaja u okviru obeležavanja nedelje italijanske kuhinje koja se danas zavšava u čitavom svetu. Ove godine ona protiče u znaku mediteranske dijete, koja je kao nematerijalo dobro pod zaštitom UNESK-a, a u njenom fokusu je maslinovo ulje, jedan od najzdravijih darova prirode sa višestrukim blagodetima po zdravlje čoveka.

RTV