NOVI SAD – Manifestacija „Hej, salaši 2018!“ održava se u petak na prvom spratu Spensa od 10-17 časova. Svečano otvaranje je u  12 h u prisustvu predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za privredu i Gradske uprave za privrdu Novog Sada koji su finansijeri manifestacije. Prisutnima će se obratiti i Tihana Putin ispred Turističke organizacije Grada Novog Sada. U programu otvaranja će učestvovati hor OŠ “Petefi Šandor”, deca iz Društva “Instrumental” i hor trećeg doba i duge tradicije “Spomenak”.  

Ova nesvakidašnja manifestacija posetiocima će pružiti priliku da istinski uživaju u vojvođanskom ambijentu i pogledaju ponudu salaša, proizvođača vina, piva, meda, medenjaka, kitnikeza, starinskih kolača, ekoloških sapuna i drugih proizvoda koji se konzumiraju, proizvode ili koriste na salašima. Kao u vremeplovu, posetioci će moći da osete sveži dašak prošlih dana, popričaju i upoznaju se sa izlagačima i degustiraju proizvode koje su naši salaši, vinari pekari i slatkišari pripremili za ovu priliku.
 
Za decu u toku pre podneva su pripremljene zanimljive kreativne radionice i na temu salaša i jeseni i radionice za ukrašavanje medenjaka. Tokom dana, mimo nastupa izvođača biće realizovana veoma interesantna Gastronomska radionica na kojoj će se raditi na licu mesta uparivanje hrane i vina, a koja je takođe otvorena za javnost.