Depresija – Ako ste stalno umorni, čak i kada ste dobro naspavani,  a pored toga ste tužni i bezvoljni, nemate želju da ujutro ustanete iz kreveta ili imate nesanicu, možda patite od depresije, pa je najbolje da posetite lekara i posavetujete se s njim.

Jedite namirnice koje popravljaju raspoloženje: zeleno lisnato povrće, semenke suncokreta, skušu, orahe, pečurke.

Mononukleoza – Virusna infekcija koja izaziva osećaj umora, groznicu, bol u grlu i mišićima, nedostaatak apetita… Naziva se i “bolest poljupca” jer se virus prenosi putem pljuvačke. Simptomi nestaju posle nekih mesec dana, jedino što osećaj umora traje nekoliko meseci.

Štitna žlezda – Žene koje imaju problem sa nepravilnim radom štitne žlezde osećaju umor, posebno ako je reč o hipotireozi – smanjenoj aktivnosti ove žlezde. 

Dijabetes – Čest simptom dijabetesa, stanja koje izaziva povišen nivo šećera u krvi, jeste hroničan umor. Ostali simptomi jesu pojačano mokrenje, žeđ, gubitak težine, pa tako na osnovu analize  krvi možete utvrditi da li je to problem.

Fibromialgija – Bolest mišića, zglobova i mekih tkiva koja izaziva hroničan umor. Ostali simptomi: bol u mišićima, kostima, osetljivost, problemi sa spavanjem, depresija, a može da nastane nakon fizičke traume, operacije, infeksije, velikog stresa…Dobro je priuštiti masažu, akupunkturu ili vežbe joge.