NOVI SAD – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas, u Razvojnoj agenciji Vojvodine, predstavnicima 17 kompanija iz 14 opština u Vojvodini, ugovore o dodeli bespovratnih sredstava, vredne 200 miliona dinara, za otvaranje 404 nova radna mesta.

„To je ono što u Pokrajinskoj vladi radimo u cilju ubrzanog ekonomskog razvoja Vojvodine i Srbije. Jer, samo nepunih godinu i po dana od osnivanja Razvojne agencije Vojvodine, kroz konkurse je otvoreno ukupno 1490 novih radnih mesta. Pokrajinska vlada je za tu namenu obezbedila 650 miliona dinara, što je iniciralo investicije samih kompanija u visini od 30 miliona evra“, izjavio je potpredsednik Milićević i dodao da su sredstva, putem ovih konkursnih linija, bila usmerena i za modernizaciju proizvodnje kroz nabavku nove opreme.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević naglasio je da su višestruke koristi ovako plasiranih sredstava, jer se konkursnim uslovima podstiču i investicije u manje razvijenim lokalnim samoupravama i tako obezbeđuje ravnomeran regionalni razvoj na celoj teritoriji AP Vojvodine.

„Ovaj konkurs prepoznao je, pre svega, one investitore koji sredstva ulažu u opštinama četvrte i treće kategorije razvijenosti i za to postoji poseban stimulans, tako da najviše dobija ona kompanija koja otvara nova radna mesta u manje razvijenim opštinama,“ rekao je Milićević. Sa više od 105 miliona dinara se, naime, prvi put subvencioniše otvaranje 179 radnih mesta u opštinama Čoka, Kovin, Novi Bečej i Šid.

Milićević je rekao da će Pokrajinska vlada će na ovaj način nastaviti da radi i u 2019. godini i najavio nove mere na kojima se radi.

„One će biti usmerene na najsavremenije, sofisticirane tehnologije u proizvodnji, zatim mere koje će biti usmerene na podsticanje izvoznih aktivnosti i propulzivnih, naprednih grana naše privrede, koje će kroz analize biti prepoznate“, izjavio je Milićević.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj izjavio je da RAV pokušava da pomogne malim i srednjim domaćim preduzećima da budu što konkurentnija i da se što lakše izbore na tržištu.

Današnjem uručenju ugovora kompanijama iz Vojvodine za subvencionisanje novih radnih mesta prisustvovao je i Nebojša Vojnović, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.