NOVI SAD – Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da finansiraju izgradnju nove zgrade Radio televizije Vojvodine, iz koje će, kako je istaknuto danas nakon potpisivanja ugovora o finansiranju druge faze radova, prvi signal biti pušten krajem novembra 2019. godine.

„Radovi na izgradnji nove zgrade Radio televizije Vojvodine odvijaju se predviđenom dinamikom i plan je da nova zgrada bude gotova u drugoj polovini 2019. godine“, ocenio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

Na ovom velikom projektu radimo zajedno i sa Gradom Novim Sadom i na taj način pokazujemo da brinemo o pokrajinskom javnom medijskom servisu, rekao je predsednik Mirović.

On je dodao i da Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije radi na velikim projektima, koji su, kako je naveo, godinama bili zapostavljeni i na marginama društva.

„Završili smo Žeželjev most, uspešno privodimo kraju radove na izgradnji nove kuće Radio televizije Vojvodine, finansiramo poslednju fazu na izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici i na to smo ponosni“, istakao je predsednik Mirović.

„Novi objekat pokrajinskog javnog medijskog servisa prilika je za novi zamah i u pravljenju velikih iskoraka u unapređenju kvaliteta programa i svih sadržaja koje pruža RTV“, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Zahvalivši se republičkoj i pokrajinskoj vladi, generalni direktor Radio televizije Vojvodine Miodrag Koprivica izjavio je da su današnjim ugovorom stvoreni uslovi za završetak 98 odsto građevinskih radova na novoj zgradi.

„Nova zgrada biće opremljena najsavremenijom opremom i tehnikom i iz nje će se emitovati program na srpskom i još 15 jezika nacionalnih manjina“, rekao je Korpivica.