NOVI SAD- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom Mađarske, Atilom Pinterom, sa kojim je razgovarao o zainteresovanosti mađarskih kompanija za infrastrukturne projekte u AP Vojvodini. Na sastanku je ocenjeno da je Sporazum o ekonomsko-tehničkoj saradnji, potpisan ove godine na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade Republike Mađarske, dobar osnov za unapređenje ekonomskih i privrednih odnosa dve zemlje, kao i za konkretizovanje saradnje na projektima iz oblasti infrastrukture.

Predsednik Mirović rekao je da odnosi dve zemlje nikada nisu bili na višem nivou, te da je Pokrajinska vlada otvorena prema domaćim i stranim investitorima koji su spremni da ulažu u nove projekte.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor i za unapređenje saradnje u oblasti vodoprivrede i zaštite životne sredine.

Ambasador Pinter najavio je da će u decembru u Novom Sadu biti organizivan privredni skup, na kom će učešće uzeti 50 kompanija iz Mađarske, te dodao da je upravo to šansa za uspostavljanje intenzivnije saradnje privrednika, u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.