BANJA LUKA – Novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) položili su zakletvu, nakon što su njihovi mandati verifikovani na konstitutivnoj sednici parlamenta , a za predsednika je izabran Nedeljko Čubrilović. Novoizabrana predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas, nakon izbora na novu dužnost, da je za RS od suštinskog značaja odnos sa Srbijom koji je trenutno jako dobar.

“Ja ostajem u Republici Srpskoj i idem samo da odradim još jedan važan posao za RS”, rekao je novoizabrani član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, koji je danas položio svečanu zakletvu pred poslanicima Skupštine RS.

Dodik je, nakon polaganja zakletve, rekao da se oseća ponosno jer je ispunio sve zahteve na očuvanju RS dok je obavljao funkciju njenog predsednik u dva mandata. 

“Ja ostajem u RS i idem samo da odradim još jedan važan posao za RS”, rekao je Dodik, i zahvalio se svima koji su mu dali glas, ali i onima koji nisu jer su oni, kako je rekao, povećali demokratski kapacitet Srpske. 

Dodik je rekao da poslanicima Republika Srpska, mora biti svetinja.”Ako nama RS nije na prvom mestu, bićemo na pogrešnom putu.

Izvor: Tanjug, RTV(Jovana Krstić)