BAČKA PALANKA – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno sa predsednikom opštine Bačka Palanka Branislavom Šušnicom, obišao je danas radove na izgradnji fekalne kanalizacije u naselju Mladenovo, u opštini Bačka Palanka, čija je ukupna vrednost preko šest miliona dinara, u čemu je resorni sekretarijat zajedno sa lokalnom samoupravom učestvovao sa polovinom sredstava.

Sekretar Radojević je istakao da je reč o radovima, koji su prioritet i od izuzetnog značaja za sve građane ovog naselja u opštini Bačka Palanka, koji su bili suočeni sa nedostatkom adekvatne kanalizacije.

“Projekat izgradnje nove kanalizacije za naselje Mladenovo, obuhvata nastavak radova na izgradnji kanalizacije u dužini 1.275 metara, čime će u ovoj fazi biti završeno 65 odsto projekta ukupne kanalizacione mreže. Namera nam je da iduće godine investiramo u nastavak ovih radova, kako bismo u naredne dve faze završili celokupnu kanalizacionu mrežu u Mladenovu”, istakao je Radojević i dodao da je projektna dokumentacija već pripremljena.

On je podsetio da je ovo jedan od tri projekta u oblasti vodosnabdevanja i izgradnje kanalizacione mreže, koji sufinansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u bačkopalanačkoj opštini. Reč je o izgradnji dva bunara, od kojih je jedan u samoj Bačkoj Palanci, a drugi u Pivnicama, čijom izgradnjom su prevaziđeni problemi vodosnabdevanja i postignuta stabilnost u ovoj oblasti. Jedan od prioriteta je i izgradnja novog bunara u Despotovu.

Radojević je podsetio da su do sada, osim u pomenute proejkte, resorni sekretarijat i Opština zajednički investirali 70 miliona dinara za početak i nastavak komasacije u katastarskoj opštini Neštin, i uređenje kanalske mreže na teritoriji Bačka Palanka u svim katastarskim opštinama.

Jedan od najznačajnijih podataka o ulaganju u ovu opštinu, kako je rekao dr Radojević, jeste da su poljoprivrednici iz ovog kraja i Sekreatrijat zajedno u pomenutom vremenu uložili oko 420 miliona dinara za investicije u registrovana poljoprivredna gazdinstva.