NOVI SAD – Nakon Beograda i Bačke Palanke, Novi Sad je bio domaćin tribine “Niste sami”, koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Predsednice Skupštine Srbije, Maje Gojković, Unicefa i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Osim predstavnika, republičke, pokrajinske i gradske vlasti, učesnika panel diskusije, tribini su prisustvovali i mnogobrojni studenti Univerziteta u Novom Sadu.

“Kao i svako društvo u tranziciji, a mi smo dodatno i postratno društvo, imamo velike probleme i određene kategorije stanovništva kojima je potrebna pomoć”, rekao je Robert Čoban, organizator skupa i predsednik Color Press Grupe.

“Živimo u digitalnom dobu u kom se vrlo često, ne samo mladi, nego i stariji, otuđeni. O tome ej potrebno razgovarati”, napomenuo je Čoban i dodao da su ti problemi rešivi.

“Osim Novog Sada i Beograda, u još sedam gradova Srbije biće organizovane ovakve tribine. Ekskluziva je da smo razgovarali sa predstavnikom fondacije iz Londona, koju vodi prestolonaslednik Vilijam, a koja se upravo bavi problemom mentalnog zdravlja”, najavio je na kraju Čoban.

Tanjug