Sa dolaskom hladnijih dana, mnoge žene muku muče sa ispucalim rukama. Pokušajte da sanirate kožu koja se peruta i puca i ublažite suvoću i crvenilo pomoću ovih naših saveta:

♥Kukuruzno brašno – pasta od ovog brašna je idealna za omekšavanje grube kože ruku. Pomešajte 1/4 šolje brašna sa kašikom vode i kašičicom jabukovog sirćeta, pa tom pastom trljajte ruke desetak minuta te isperite.

♥Ovseno pakovanje – ovas je poznat kao odličan za omekšavanje kože i umirivanje crvenila. Skuvajte srednje gustu kašu od ovsenih pahuljica i kada se ohladi, nanesite na ruke, stavite rukavice i držite par sati.

♥Med – med će savršeno nahraniti i hidrirati suve i ispucale ruke jer deluje kao prirodni humektant – sredstvo koje smanjuje gubitak vlažnosti kože. Umasirajte malu količinu u ruke pa isperite posle desetak minuta.

♥Vitamin E – da biste oporavili kožu ruku, pomozite joj iznutra. Redovno konzumirajte namirnice bogate vitaminom E koje zaglađuju i obnavljaju kožu kao što su: avokado, orasi, bademi, spanać….