SOLUN – U okviru Sajma turizma „Filoksenia 2018“ u Solunu održan je Prvi grčko-srpski turistički poslovni forum u Kongresnom centru „Joanis Velidis“ (Ioannis Vellidis). Forum je izazvao veliko interesovanje kako grčkih, tako i turističkih privrednika iz Srbije – na Forumu je učestvovalo preko 100 privrednika. 
Organizator foruma bila je Grčko-srpska privredna komora za industriju, turizam i mala i srednja preduzeća Severne Grčke, a značajnu podršku i aktivno učešće je uzela i Privredna komora Vojvodine (PKV). Vojvođansku privrednu delegaciju, koja je brojala blizu 20 predstavnika, predvodili su predsednik PKV Boško Vučurević, zamenik generalnog sekretara PKV Bojana Miljuš i viši saradnik u Udruženju usluga PKV Dragica Samardžić.

Poslovne susrete otvorio je predsednik Grčko-srpske privredne komore Konstantinos Georgakos, koji je tom prilikom ukazao na značaj poslovnog Foruma za buduću privrednu saradnju i to ne samo u oblasti turizma, nego i za celokupnu privredu Grčke i Srbije. Istakao je da je smisao Foruma da se grčkom tržištu prezentuje bogata turistička ponuda Republike Srbije i Republike Srpske