Ono što nas ne ubije

NOVI SAD – Sutra 7. novembra u 20 časova u Areni Cineplex premijerno će biti prikazan film “Ono što nas ne ubije”. Tokom izvlačenja dobitnika, posetioce premijere očekuju pokloni iz filma – neseseri sa bočicama za parfem i ogledalcem, USB nastavci za sve tipove telefona, kao i istoimena knjiga. Karte su u prodaji na blagajnama Arene Cineplex.

Film je ekranizacija četvrte knjige koja nosi naziv Ono što nas ne ubije koja je nastavak Milenijum serijala (Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom i Kule od karata). Dejvid Finičer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta. U ovom nastavku se maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma.

U filmskoj verziji kultni lik Lizabet Salander igra glumica Kler Foj, a Mikaela Blomkvista švedski glumac Svevir Gudnason. U filmu se pojavljuje i bosanksa glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transrodni model.

U filmu Ono što nas ne ubije pratimo Lizbet Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Uhvaćena u mrežu kriminala i zločina suočava se sastarom porodičnom tajnom. Kroz radnju filma saznajemo jednu porodičnu tajnu i upoznajemo dve potpuno različite žene. Na
moment pomišljamo da je Lisabet u svojim spasilačkim pohodima zaboravila da spase jednu jako bitnu osobu, svoju sestru, ali stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled.

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju će primorati beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku na opasnu igru.Lizbet Salander je snažna žena, koja nailazi na mnogo prepreka, na trenutke nam se čini da gubi, ali uvek nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ciljeva. Samu radnju filma opisuje veliki broj akcionih scena i
automobilskih trka. Svi glumci su u toku snimanja filma bili u odličnoj fizičkoj formi da bi zajedno sa kaskaderima realizovali sve ono što priča od njih traži.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *