Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovaće otvaranju 19. ”Kupusijade” u Futogu u subotu 3.novembra u KC “Mladost” u Futogu. Organizatori manifestacije su MZ Futog, Kulturni centar ”Mladost”, Udruženje ”Futoški kupus”, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog kao i osnovne škole ”Miroslav Antić” i ”Desanka Maksimović”, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.
Na manifestaciji se promoviše projekat ”Futoški kupus – brend Srbije”, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

Takmičenje u kuvanju slatkog kupusa i kiselog kupusa i izbor najteže glavice futoškog kupusa i ove godine privukao je veliki broj takmičara. U centru Futoga održaće se i 9. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i predstaviće se proizvodi koji su mapirani u okviru projekta “Terra Madre Futog” Slow Food pokreta.

Biće upriličen i čuveni Futoški vašar, a posetioci će moći da uživaju u specijalitetima od kupusa, obiđu štandove izlagača i kupe futoški kupus po povoljnim cenama.